2014-06-23 04:04:56• hírek • Kocsis Zoltán

Andra zárta a második Szatmár Megyei Napokat

Az EDDA nyitotta pénteken és Andra zárta vasárnap a második Szatmár Megyei Napok eseménysorozatát. A három nap alatt sok ezer ember szórakozhatott a megyeszékhelyen, rengetegen részesülhettek emlékezetes zenei élményben, még ha nem is szolgálta meg mindenki a pénzét.

A harmadik nap a nagyszínpadon a Gyermekek Palotájának műsorával, valamint helyi zenekarok - DØTS, Synergy, Vlady - fellépésével kezdődött. Eközben beindult az élet a népzenei színpadon is, ahol a különböző települések - Batiz, Szamoskrassó, Nagytarna, Apa, Szatmárhegy, Bogdánd, Batarcs, Tasnád, Szokond, Szatmárudvari - néptánccsoportjai vagy éppen asszonykórusa (Kaplony esetében) szórakoztatta a közönséget.

Délután 19.00 órai kezdettel aztán egy igazi zenei különlegesség következett: Herczku Ágnes és Nikola Parov lépett színpadra csapatával. A közönség nem is maradt közömbös a zenei ínyencség iránt, szép számban be is gyűltek a színpad elé. Ahol a Balkán szinte valamennyi - magyar, román, bolgár, moldovai és még sorolhatnánk - népének zenei hagyományaiból kaphattak ízelítőt. Herczku Ágnes csodálatos hangjával, Nikola Pavlov pedig szerteágazó hangszeres ismereteivel kápráztatta el közönségét. Megszólaltatott többek között egy bolgár gadulkát vagy egy svéd nyckelarpát, azaz billentyűs hegedűt is.

Időközben a főszínpadon kissé borult a program, Antonia helyett ugyanis a tinilányok egyik kedvence, Alex Velea nyitotta a sort. Őt követte aztán a hétvége csalódása, Antonia. A 25 éves egykori modell csinos, szép, bájos és aranyos. De hogy énekelni tud-e? Nos, ez derült ki a legkevésbé. Fellépése hasonlított bohóckodáshoz, poénok nélküli stand uphoz, bárgyú táncbemutatóhoz - csak éppen énekből kapott keveset a közönség.

A helyzetet aztán Andra mentette meg. Az aranyosgyéresi művész nem csak táncosokkal, hanem igazi zenekarral állt a közönség elé és semmilyen tekintetben nem okozott csalódást. Nem úgy a szervezés, hisz Andra koncertjére teljesen ellepték a rajongók azt a biztonsági zónát is, ahová elvileg csak a szervezőknek, előadóknak, sajtósoknak lett volna szabad bejutniuk.

Végezetül egyfajta összegzésként álljon itt az egyik román kolléga kijelentése, amit Andra koncertjének elején tett: „A három nap alatt az EDDA és Geszti Péter szólt a legjobban..."

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: